ΤΟΥΡΤΑ

 Τούρτα με τα χεράκια μας, θέλει μεν διαδικασία αλλά πιστέψτε με είναι πεντανόστιμη και Υπέροχη !
Καλό είναι να την κάνουμε μια ημέρα πριν για να έχουμε άνεση χρόνου!
Τα Υλικά που θα χρειαστούμε είναι:


Υλικά για 3 τεμάχια παντεσπάνι διαμέτρου 26 cm

4-5  Αυγά  
200 γρ. Αλεύρι
200 γρ. Ζάχαρη
200 γρ. Βούτυρο 
2 βανίλιες (ή 2 κ.γ. ξύσμα )
2  κ.γ. Μπεικιν Πάουντερ
2-3 κ.γ. Κακάο αν θέλουμε να κάνουμε σκούρο παντεσπάνι, τα αντικαθιστούμε από το αλέυρι.



Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο  στους 175 C πάνω - κάτω  στις αντιστάσεις.

Κόβουμε τρία αντικολλητικά χαρτιά, στο σχήμα  του ταψιού μας και τοποθετούμε το ένα μέσα στο ταψί μας και το αφήνουμε στην άκρη.

Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το παντεσπάνι και τα χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το ένα  τρίτο  από  το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε περίπου  10 λεπτά ανάλογα  με το φούρνο. 

Μπορούμε  να ελέγξουμε το παντεσπάνι μας,  με την μύτη ενός  μαχαιριού, δηλαδή το τρυπάμε και αν το μαχαίρι  μας βγει καθαρό, τότε  έχει  ψηθεί και το βγάζουμε από  το φούρνο. 

Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο και φτιάχνουμε το δεύτερο και το τρίτο  παντεσπάνι μας. 



ΛΕΥΚΗ  & ΚΑΚΑΟ ΚΡΕΜΑ  


Υλικά
3 μορφατ
1 ½ Ζαχαρούχο Γάλα
3  βανίλιες
4 κ.σ. Κακάο


Εκτέλεση

Βάζουμε την morfat και  το ζαχαρούχο  γάλα  στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα ή αν δεν έχουμε χρόνο θα τα βάλουμε τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να κρυώσουν καλά και να έχουμε σωστό αποτέλεσμα στην δημιουργία της κρέμας μας.

Χτυπάμε τη Μορφατ σαντιγί στο μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες.

Αφαιρούμε την μισή κρέμα και την βάζουμε σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο ενώ στην υπόλοιπη προσθέτουμε σιγά - σιγά το κακάο και βάζουμε  και αυτήν  στο ψυγείο να κρυώσει.

Αφήνουμε τις κρέμες μας στο ψυγείο να παγώσουν για  δυο ώρες.

Στη συνέχεια θα στήσουμε την τούρτα μας, βάζοντας κάτω παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι κρέμα και τελευταίο πάνω το παντεσπάνι μας.

Αφήνουμε την τούρτα για μια ώρα  τουλάχιστον στο ψυγείο και φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα αν θέλουμε να την καλύψουμε με ζαχαρόπαστα ή μπορούμε να την καλύψουμε με σαντιγί ή ακόμα  και γκανάζ.

Μπορείτε να πάρετε έτοιμη ζαχαρόπαστα σε συσκευασία ενός κιλού σε λευκό χρώμα και αν θέλετε να την χρωματίσετε με χρώμα Ζαχαροπλαστικής σε όποιο χρώμα σας αρέσει ή να φτιάξετε την δική σας ζαχαρόπαστα τη συνταγή θα την βρείτε ΕΔΩ.


ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

Υλικά για τη  Βουτυρόκρεμα


200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη 
3 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα που να “στέκει”.
Με αυτήν την κρέμα θα επικαλύψετε την τούρτα σας, αν προτιμήσετε να καλύψετε την τούρτα με ζαχαρόπαστα. 

Καλή Επιτυχία!
Σίσυ  Μ.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ

ΚΕΙΚ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ