ΚΕΙΚ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 5 κ.σ. σκόνη κακάο ή μαύρη σοκολάτα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 3 βανίλιες
- 2 κ.σ. ξύδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 5 κ.σ. σκόνη κακάο
- 2 φλ.τσ. Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χρειαζόμαστε δυο μπολ. Ένα για τα υγρά και ένα μεγαλύτερο για τα στέρεα υλικά μας.
- Μέσα στο μεγάλο Μπολ Βάζουμε το αλεύρι, τις 5 κουταλιές κακάο , το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Στο άλλο μπολ βάζουμε το αβοκάντο το οποίο έχουμε καθαρίσει και πολτοποιήσει στο multi, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το multi πολύ καλά.
- Μέσα στο μεγάλο μπολ που έχουμε τα στέρεα υλικά μας, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τα υγρά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι 30 εκατοστών ρίχνουμε μια κουταλιά σκόνη κακάο και προσπαθούμε να “σκονιστεί” με αυτό ολόκληρο το ταψί μας.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κεικ μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C (αέρα) για μισή ώρα περίπου.
- Καλό είναι στα 25 λεπτά να τρυπήσουμε με ένα καθαρό μαχαίρι το κεικ στη μέση και αν η λάμα του βγει καθαρή τότε το βγάζουμε από το φούρνο, αν είναι λερωμένη με ζύμη ν πρέπει να το αφήσουμε για 4- 5 λεπτά ακόμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ:
- Καθαρίζουμε τα δυο αβοκάντο και τα λιώνουμε στο multi.
- Βάζουμε τα λιωμένα αβοκάντο μέσα σε ένα μπολ και ρίχνουμε τις 5 κουταλιές κακάο και τα δυο άχνη σιγά -σιγά μέχρις ότου γίνει μια όμορφη κρέμα.
- Αφού έχουμε βγάλει το κεικ μας και το έχουμε αφήσει να κρυώσει το αλείφουμε με την κρέμα μας.
- Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε με αυτή τη συνταγή, μία υπέροχη και υγιεινή τούρτα, αρκεί να κόψουμε το κεικ μας στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι ή μία πετονιά και να προσθέσουμε κρέμα στη μέση (φυσικά θα κάνουμε διπλή δόση κρέμας) και θα γαρνίρουμε με σαντιγύ.
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.