ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Υλικά
250 gr βούτυρο
250 gr Κακάο
(Κοσκινισμένο)
(Κοσκινισμένο)
8 κ.σ. Μέλι
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί το βούτυρο, προσθέτουμε το μέλι και σιγά σιγά το κακάο ανακατεύοντας με την Μαρίζ (πλαστική σπάτουλα) ώστε να διαλυθεί και να μην κάνει σβόλους.
Απλώνουμε τη σοκολάτα μας σε ένα ταψάκι, στο οποίο έχουμε βάλει πάνω αντικολλητικό χαρτί. Με μια σπάτουλα ισιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε για ένα μισάωρο περίπου να κρυώσει.
Στη συνέχεια θα τη βάλουμε για ένα 20λεπτο (Όχι περισσότερο γιατί δεν πρέπει να παγώσει πολύ γιατί δεν θα κόβεται καλά) περίπου στο ψυγείο.
Αφαιρούμε τη σοκολάτα από το ψυγείο με ένα μεγάλο μαχαίρι την κόβουμε στα κομμάτια που θέλουμε και την ξαναβάζουμε μέσα στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Η σοκολάτα μας είναι έτοιμη!
Αν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά ή ότι άλλο επιθυμούμε!
Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ.