ΜΑΡΜΕΛΟΛΟΥΛΟΥΔΑ
½ kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 αυγό
½ φλιτζανάκι του καφέ , γάλα εβαπορέ
½ φλιτζανάκι του καφέ, ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
Χλιαρό νερό
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Μέσα σε ένα σκεύος βάζουμε την ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε την ξηρή Μαγιά. Ανακατεύουμε με το σύρμα και αφήνουμε 5-6 λεπτά τη Μαγιά να δράση. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι.
- Στη συνέχεια Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά, με προσοχή μόνο στο νερό μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο περίπου. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα και πλάθουμε ένα μικρό φύλλο 20 περίπου εκατοστών. Απλώνουμε πάνω Μαρμελάδα.
- Τυλίγουμε και φτιάχνουμε ένα πούρο.
- Γυρίζουμε τις άκρες προς το κέντρο.
- Το τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα αντικολλητικό ταψί αλλά με τα γυρισμένα άκρα προς το ταψί.
- Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τις δυο άκρες κατά μήκος προς το κέντρο ώστε δεξιά και αριστερά να έχουμε τέσσερα κομμάτια (το Κέντρο δεν το έχουμε χαράξει).
- Γυρίζουμε κάθε τμήμα ώστε να βλέπουμε την κομμένη πλευρά και να σχηματιστεί ένα όμορφο λουλούδι.
- Ψήνουμε στους 175°C σε αέρα για 20- 25 λεπτά περίπου.
- Αντί για Μαρμελάδα μπορούμε να βάλουμε και σοκολάτα ή πραλίνα ακόμα και γλυκό του κουταλιού, Χωρίς όμως σιρόπια….
Καλή Επιτυχία!