ΜΑΡΜΕΛΟΛΟΥΛΟΥΔΑ



ΥΛΙΚΑ:

½ kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκια ξηρή μαγιά
1  αυγό
½  φλιτζανάκι του καφέ , γάλα εβαπορέ
½  φλιτζανάκι του καφέ, ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
Χλιαρό νερό
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  • Μέσα σε ένα σκεύος βάζουμε την ζάχαρη,  λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε την ξηρή Μαγιά.  Ανακατεύουμε με το σύρμα και αφήνουμε 5-6 λεπτά τη Μαγιά να δράση. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι.


  • Στη συνέχεια Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά, με προσοχή μόνο στο νερό μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη.


  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο περίπου. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.


  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα και πλάθουμε ένα  μικρό φύλλο 20 περίπου εκατοστών. Απλώνουμε πάνω Μαρμελάδα. 


  • Τυλίγουμε και φτιάχνουμε ένα πούρο.


  • Γυρίζουμε τις άκρες προς το κέντρο.


  • Το τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα αντικολλητικό ταψί αλλά με τα γυρισμένα άκρα προς το ταψί.


  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τις δυο άκρες κατά μήκος προς το κέντρο ώστε δεξιά και αριστερά να έχουμε τέσσερα κομμάτια (το Κέντρο δεν το έχουμε  χαράξει).


  • Γυρίζουμε κάθε τμήμα ώστε να βλέπουμε την κομμένη πλευρά και να σχηματιστεί ένα όμορφο λουλούδι.


  • Ψήνουμε στους 175°C σε αέρα για 20- 25 λεπτά περίπου.


  • Αντί για Μαρμελάδα μπορούμε να βάλουμε και σοκολάτα ή πραλίνα ακόμα και γλυκό του κουταλιού, Χωρίς όμως σιρόπια….


Καλή Επιτυχία!

Σίσυ Μ.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ

ΚΕΙΚ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ