ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΥΛΙΚΑ:
- 500gr καρπούζι κομμένο σε μικρά κυβάκια χωρίς κουκούτσια
- 110gr αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100gr μέλι
- Σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.γ. κανέλα
- Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε τα κυβάκια καρπουζιού σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε για 1 ώρα μέχρι να στραγγίξουν εντελώς.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. και το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και σουσάμι.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το μέλι, την κανέλα, το καρπούζι και το 1 κ.σ. σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε μέσα το μείγμα, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε από πάνω με σιμιγδάλι και σουσάμι.
- Ραντίζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και μετά την κόβουμε.