ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


ΥΛΙΚΑ:


  • 500gr καρπούζι κομμένο σε μικρά κυβάκια χωρίς κουκούτσια
  • 110gr αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 100gr μέλι 
  • Σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Σουσάμι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.



  • Τοποθετούμε τα κυβάκια καρπουζιού σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε για 1 ώρα μέχρι να στραγγίξουν εντελώς.

  • Παίρνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. και το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και σουσάμι. 

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το μέλι, την κανέλα, το καρπούζι και το 1 κ.σ. σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. 



  • Τοποθετούμε μέσα το μείγμα, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε από πάνω με σιμιγδάλι και σουσάμι.

  • Ραντίζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 50 λεπτά.

  • Αφήνουμε να κρυώσει και μετά την κόβουμε.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ

ΚΕΙΚ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ